Вход | Регистрация

Обновена е болницата в Бяла

МБАЛ "Юлия Вревская" е превърната в съвременно здравно заведение

Обновена е болницата в Бяла
Областна администрация - Русе

Обновената болница "Юлия Вревская" в Бяла днес бе официално открита.

По проект бе доставено ново оборудване за осигуряване на диагностика, лечение и долекуване с оглед подобряване и модернизиране на сществуващата здравна инфраструктура на здравното заведение.  Помещенията са приведени към изискванията на новата апаратура, медицинските стандарти и действащата нормативна уредба, включително подобряване помещенията за долекуване.

Има и допълнителни съоръжения, които позволяват достъп до болницата на всички групи в неравностойно положение. Създадени са и условия за обслужване на гражданите не само от Община Бяла, но и от съседни общини от област Русе.

На откриването присъстваха заместник областните управители на Русе Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова, кметът на Община Бяла Кольо Келерджиев, председателят на Общински съвет - Бяла Анелия Тюркеджиева, общински съветници, председателят на ОС на БЧК - Русе д-р Руденко Йорданов, персоналът на лечебното заведение и много други гости.

Беше отслужен молебен за здраве и успех.

Болницата в Община Бяла е със 120 - годишна история. През това време тя се превърна в естествен център за активно лечение на населението на Община Бяла. След това се присъединяват и другите общини - Борово, Две могили, Ценово и Полски Тръмбеш.

Дейностите са по проект по ОП "Регионално развитие". Стойността на проекта бе над 4, 438 млн. лв.



<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар