Вход | Регистрация

Правните абсурди в държавата ни унищожават!

История със семейство, деца, баща и жена в будна кома

Правните абсурди в държавата ни унищожават!
Нова ТВ

Ще разкажем за един правен абсурд, който се случва не в регион на Севера, а в Пловдив.

Но случай, който на всеки може да се случи. Защото няма невъзможни неща и зло, което да не достигне всеки.

Историята е със семейство с три деца, баща и майка в будна кома. Разказва я Нова ТВ:

"Половин година мъж от Пловдив води неистова борба с държавните институции, за да може да се грижи за трите деца и съпругата си, която е в будна кома. Законът отписва тези хора, въпреки че са физически живи и близките им са поставени пред абсурдната ситуация да доказват това. Историята на Иван Стефанов всъщност е пример какво се случва с хората, изпаднали в състояние на будна кома и защо близките им попадат в омагьосания кръг на държавната бюрокрация.

Животът на Иван Стефанов се преобръща преди шест месеца, когато съпругата му е блъсната на пешеходна пътека близо до дома им.

От удара 35-годишната Калина Стефанова изпада в будна кома. За тези хора лечението в болница трае само три месеца - толкова е клиничната пътека. За това я изписали в същото състояние, без никакво подобрение.

Иван изпада в безтегловност, когато се сблъсква със следващия голям проблем. Не може да предприеме никакви действия за лечението й без нейното съгласие. Не може да получава детските на деца и социални помощи без подписа на съпругата си. Не може да й извади документи. Без пълномощно, подписано от нея, застрахователите отказват да изплатят обезщетението. И самото разследване за катастрофата спира без нейния подпис, а по думите на Иван, е известно кой е човекът, който е блъснал съпругата му.

За да води дело срещу виновния шофьор, Иван трябва да бъде упълномощен от съпругата си. А за да получи пълномощно от човек в будна кома, се води дело. То трае поне година.

Самотният баща е на предела не само на силите си, но и на финансовите си възможности. Той е пенсионер по болест и трудно сега свързва двата края с пенсийка от 131 лева и с тази на майка му".

История от България, пълна с правни абсурди, защото няма как човек в будна кома да подписва каквито и да било документи или да даде съгласие, или несъгласие за каквото и да било. Човек, който изисква и специални грижи и финансови средства за животоподдържащи процедури. Виновните пък са ненаказани.

Направете нещо, институции, хора!

Мила родино, загърби поне за малко големите проблеми и уж преследването на големите престъпници, и обърни внимание на малкия, обикновен, дребен човечец, който има нужда от теб и вместо да му пречиш, му помагай, защото злото може да достигне всеки. Дори и недосегаемите!

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар