Вход | Регистрация

Хипотерапия с коня-лечител Вселена

Инициативата е в подкрепа за изграждането на детска площадка за деца със специфични потребности в гр. Велико Търново

Хипотерапия с коня-лечител Вселена
azbukari.org

Деца със специфични потребности ще имат удоволствието и възможността да се срещнат днес с коня-лечител Вселена. Срещата е "уредена" от "Сдружение Азбукари" и ще се състои от 14:30 ч. на конна база "Св. Георги" /кв."Славия", ул. "Хайдушко Изворче" 28 в София/. Децата ще имат възможност да пояздят животното, което от години помага на малчугани с различни заболявания.

Хипотерапията е един от методите, които имат положителен ефект при детска церебрална парализа, аутизъм, агресивни и депресивни състояния, говорни, слухови, зрителни смущения и гръбначни изкривявания. Подобрение се наблюдава и при деца със Синдром на Даун.

Лечебното въздействие на хипотерапията има два аспекта – психологически и физиологичен. Тя спомага за подобряване стабилизацията на тялото, координацията между мускулите , положението на главата и тялото спрямо околното пространство, което се стимулира от ритмичните движения на коня при ездата.

В заниманията ще се включат и деца без специфични потребности, голяма част от които са лица от каталога "Усмивки от София". На инициативата са поканени певицата Йоанна Драгнева и водещата Деси Банова. Всеки журналист, дошъл да отрази събитието също ще има възможност да изпита емоцията от конната езда под вещото ръководство на инструктора Камен Генчев.

Инициативата цели да популяризира Националната кампания за социална адаптация "Вярвам в теб!" и да се даде гласност на нуждата от събирането на средства за изграждането на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности в гр. Велико Търново.

Както знаете "Сдружение Азбукари" вече построи такава площадка в гр. София. Амбициите на организацията са подобни детски кътчета, адаптирани и за деца с увреждания да бъдат построени в колкото се може повече кътчета в страната.

Всеки, който припознава инициативите на Азбукарите, може да помогне с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка, публикувана на сайта на Сдружението.

Голямото обединение продължава, защото заедно можем всичко, убедени са Азбукарите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар