Вход | Регистрация

Изложба "8 лесни стъпки" част от Локация Център 2012

Изложба "8 лесни стъпки" част от Локация Център 2012

Проект "Паралелни стъпки, паралелни пространства” гостува на "Локация Център” 2012 с изложба и презентация "8 лесни стъпки”

Изложбата "8 лесни стъпки” представя резултатите от осем уъркшопа с ученици от Национална гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа” по проект "Паралелни стъпки, паралелни пространства". Реализациите са осъществени в периода октомври 2011 – юни 2012 и са с насока към лендарта и различните инсталационни форми, светлинното и кинетичното изкуство; фотографията и фотомонтажа; видеоарта; дигиталната интеракция и пърформанса. Засегнати са също принципите на функциониране на художествения контекст. 

Водещи на отделните уъркшопи са Добрин Атанасов, Любен Кулелиев, Лиляна Дворянова, Рене Беекман, Албена Баева, Орлин Дворянов, Стела Инчовска.

Проект "Паралелни стъпки, паралелни пространства" инициира изграждане на образователна платформа в полето на неформалното образование, за запознаване с основните процеси, тенденции и форми в модерното и съвременното изкуство. Главната му цел е да подпомогне художественото образование в България, като компенсира празнотите в информационен, теоретичен и практически план, които образователните институции не са в състояние да запълнят. 

Идеята е чрез поредица от кампанийни мероприятия (уъркшопи, презентации и изложби) да се създаде възможност за паралелна на институционалното образование подготовка, която да го допълва и разширява.

В рамките на презентацията ще бъде представена фото и видео документация от протичането на уъркшопите.

Инициатори са Център за неформално образование и културна дейност "АЛОС" и сдружение "Изкуство в действие". Проектът се реализира с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България”.

Изложба "8 лесни стъпки” ще бъде открита на 22 юни, петък, от 20:00 часа, в галерия "Орловска 10” – Габрово. 

Локация Център е поредица от културни събития с фестивален характер в Габровска област, Централна България. Ще се проведат между 22-29 юни 2012. Пълната програма вижте на www.orlovska10.com. Следете също и за подробна информация за всяко отделно събитие. 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар