Вход | Регистрация

Самодейци от 30 читалища ще участват на "Бабан 2011"

Около 500 самодейци ще представят местни песни и обичаи на 40-ия фолклорен събор

Самодейци от 30 читалища ще участват на "Бабан 2011"
Снимка: Булфото

Близо 500 самодейци от 30 читалища ще вземат участие в тазгодишното 40-то издание на традиционния събор на народното творчество "Бабан 2011”, който ще се проведе тази събота от 9:30 ч. край Кръвеник.

25 от съставите са представители на читалищата в община Севлиево, две групи са от Габровска община и три състава са от община Търговище. Децата, участващи в събора са около 30. Те са обединени в детските фолклорни групи на Сенник и Добромирка и като индивидуални изпълнители. Само групата от Горна Росица ще представи възстановка на старинен народен обичай.

Четиридесетият юбилеен събор "Бабан 2011” ще бъде съпътстван с кулинарен фестивал "Бабанска погача”. Всяко читалище ще представи по една погача – ритуална или обикновена, приготвена и украсена по характерен за населеното място начин.

След изложбата питите ще бъдат разиграни на принципа на томболата между всички читалища.Общинската администрация, която е организатор на събитието, е подготвила и приятни изненади за участниците.Източник: Община Севлиево
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар