Вход | Регистрация

Благотворителен концерт с произведенията на Дънов

Инициативата е дело на сдружението "Сърца без граници"

Благотворителен концерт с произведенията на Дънов
beinsadouno.org

Благотворителен концерт с произведения на Петър Дънов ще се състои в Русе на 2 декември /четвъртък/.

От 18:30 часа в зала "Европа" на Доходното здание ще свирят Йоана Стратева /цигулка/ и Петьо Цанов /китара/. Събитието се случва благодарение на "Сърца без граници".

"Благотворителността е на духовно ниво и хората разбират това. На предишния такъв концерт, бяхме поканили известният цигулар, пианист, диригент и композитор Петър Ганев, който е един от най-добрите познавачи и изпълнители на музиката на Беинса Дуно (духовното име на Петър Дънов бел. ред.). Тогава на концерта присъстваха около 300 души, което показва, че хората имат нужда от това някой или нещо да им помогне да отворят душите си за доброто и хармонията - в случая, това е и музиката", поясни идеята председателят на сдружението "Сърца без граници" Диана Поптонева.

Петър Дънов е роден на 11 юли 1864 година в село Хадърча (дн. Николаевка), Варненска област. След като завършва петокласна гимназия, той се записва да учи в Американското методическо училище в Свищов, където се запознава в детайли с протестанството.

От 1888 г. до 1893 г. учи в САЩ. В България се завръща през 1895 г. установява се във Варна и там започва да развива учението си и да набирха последователи.

През 1897-а, заедно със свои ученици, Дънов основава "Общество за повдигание религиозния дух на българский народ", което в последствие прераства в "Синархическа верига", а по-късно и във "Всемирно бяло братство".

От 1901 до 1912 година Петър Дънов пътува из България и проповядва учението си в различни селища. Умира на 27 декември 1944 г.

_____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар