Вход | Регистрация

Клайдерман проведе открит урок с търновски таланти

Клайдерман проведе открит урок с търновски таланти
Снимка: Север.бг

Талантливи малки музиканти от Велико Търново изсвириха най-известната пиеса на големия френски пианист Ричард Клайдерман пред самия него. Откритият урок се проведе в х-л "Янтра", където е отседнал музикантът.

Зад пианото седнаха деца от музикалната школа във Велико Търново, които свирят произведения, изпълнявани от Клайдерман и вече са имали достстъчно изяви и самостоятелни концерти, за да бъдат готови за среща от такъв ранг.

"Досега сме го чували само на име, а сега идва за първи път в Търново и се надявам довечера на концерта всички да получат онова, което искат.", каза Веселин Върбанов, един от музикалните преподаватели на децата в Младежки дом.

1227863

Големият романтик на клавира пристигна в старата столица за концерта, който ще изнесе тази вечер от 19:00 ч. в ДКС "Васил Левски" в подкрепа на града за европейска столица на културата през 2019 г.

Децата определено бяха впечатлени да бъдат толкова близо до големия музикант и да му покажат какво могат. Определиха го като земен човек, до когото един начинаещ музикант не се притеснява да застане.

Във връзка с предстоящ конкурс за млади пианисти и музиканти, организиран от Младежки дом – В. Търново, големият виртуоз им написа няколко добри думи, с които им пожела да имат всичко най-хубаво и приятно.

1227864

От своя страна кметът Даниел Панов благодари на музиканта за подкрепата, която оказва на града за културна столица и му пожела да остане завинаги приятел на старопрестолния град.

Ричард Клайдерман сподели, че градът много му харесва и е изключително щастлив, че е поканен като специален гост за празника на града във връзка с кандидатурата за европейска столица на културата.

"Гледката от балкона ми е невероятна и се надявам съвсем скоро да мога да дойда отново не само за концерт, а да имам повече време за разходки в града и срещи с хората.".

Въпреки краткото време, пианистът удовлетвори малко "глада за хубава музика" и изсвири нещо за душата като загрявка за концерта довечера.

Още снимки може да разгледате в ГАЛЕРИЯ

Вижте как се представиха малките таланти:

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар