Вход | Регистрация

Концерт-матине в зала "Катя Попова" утре

Концерт-матине в зала "Катя Попова" утре
Снимка: sxc.hu

Тази неделя в зала "Катя Попова" от 11:00 часа ще се състои първият концерт-матине на Плевенска филхармония, след дълго прекъсване.

Програмата ще премине под мотото "Музика за душата", а гост-солисти ще бъдат известната българска цигуларка Ваня Миланова, която от години живее в Лондон и другият млад талант - пианистът Стефан Бонев.

Ваня Миланова ще изпълни "Концерт за цигулка и оркестър" от Брух, "Медитация" на Масне, "Рондо Капричиозо" от Сен Санс и "Циганката" от Равел, а Стефан Бонев ще изпълни "Голяма брилянтна полонеза за пиано и оркестър" от Фредерик Шопен.

Диригент на концерта-матине тази неделя ще бъде Цанко Делибозов.

За Ваня Миланова световноизвестният цигулар Хенри Шеринг казва: "Тя е сред най-обаятелните цигулари на своето поколение - очарование, нежност, огнен темперамент и дълбока музикалност в съчетание с увереност и блестяща техника.

"Родена в Разград, възпитаничка на проф. Петър Арнаудов в ДМА "Панчо Владигеров" - София, и "Guildhall School of Music" в Лондон, Ваня Миланова отрано заявява своя талант и преди да навърши 20 години, вече е лауреат на конкурсите "Чайковски", "Кралица Елизабет" и "Паганини". Получава и Голямата награда на конкурса "Коциан".

Ваня Миланова специализира при Ифра Нийман и Владимир Спиваков. Това й отваря пътя към европейските концертни сцени - свири с най-големите оркестри в Англия, гастролира с успех в Израел, Франция, Италия и Португалия, в скандинавските страни, Южна Америка и Южна Африка.

Ваня Миланова е свирила Сибелиус - "Концерт за цигулка и оркестър" с Плевенска филхармония преди повече от осем години.

Билети ще се продават на касата в залата, час преди концерта.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар