Вход | Регистрация

Млад цигулар подкрепя кандидатурата на Русе

Елин Колев става лице на кампанията „Русе – град на свободния дух“

Млад цигулар подкрепя кандидатурата на Русе
Русе ЕСК 2019

Цигуларят Елин Колев подкрепя кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г.

Той става лице на кампанията "Русе – град на свободния дух".

"Подкрепям ви напълно с участието и мисля, че Русе няма никакъв проблем да спечели с такава сърдечна публика”, казва младият виртуоз на класическата музика, който очарова Европа с изумителния си талант.

Елин е дете на български цигулари, които повече от две десетилетия живеят в Германия. Връзката му с Русе е майка му - това е родният й град. Момчето започва своето музикално образование по цигулка на 5-годишна възраст в Консерваторията "Роберт Шуман", в Цвикау. През 2006 г., едва на 10 години, той е приет като изключително надарен ученик в Лайпцигския университет за музика и театър "Феликс Менделсон-Бартолди". През 2009 г. Елин прави турне в САЩ и дебютира в легендарната зала "Карнеги Хол". От 2010 г. Елин Колев учи като талантлив млад студент в Университета за музика в Карлсруе.

За своите 17 години, Елин може да се похвали с редица престижни отличия – "Най-добър млад талант" на фондация "Ибла", Голямата награда за най-добър млад музикант и наградата "Пабло Сарасате” в Италия, отличие на международния конкурс за цигулари в Австрия "Йожен Изаи", Млад талант на Европа за 2010 г. на Европейската фондация за култура в Германия. Младият артист е класиран от вестник "Билд" сред 100-те личности на бъдещето.

Многостранният талант на Елин му помага да получи главна роля във филма "Wunderkinder” ("Надарени деца"), който е продуциран от Артур и д-р Алис Бройнер. През октомври 2010 г. той е избран измежду 400 деца за ролята на еврейското момче виртуоз Абраша. Елин Колев изпълнява всички музикални произведения в ролята на музикално дете чудо. През 2011 г. Елин отново застава пред камерата. Този път той изпълнява ролята на цигуларя Бронислав Хуберман в документалния филм "Orchestra of Exiles – Bronislaw Huberman". Режисьор е номинираният за "Оскар” американец Джош Аронсън.

През март 2013 г. младият цигулар взе участие в 53-тото издание на "Мартенски музикални дни” и направи своя дебют в Русе под диригентството на Патрик Галоа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар