Вход | Регистрация

Момчил Цонев представя на малките габровци новата си книга

Със "Снежно Габрово за деца" писателят отново провокира любознателността на децата от старопланинския град

Момчил Цонев представя на малките габровци новата си книга
Снимка: Север.бг

"Снежно Габрово за деца" е най-новата книга на Момчил Цонев, чиято премиера ще бъдфе днес от 17:30 часа в Дома на хумора и сатирата. Авторът, популярен сред най-малките читатели с "Имало едно време в Габрово", е решил да ги зарадва с още една творба, посветена на родния си град. Както личи от заглавието сюжетът на книгата се върти около зимата, Коледа и Нова година.

Самият автор определя произведението си като пътеводител за всичко най-важно и най-габровско през зимата - в него е отделено място на емблематичната котка без опашка, начинът, по който са празнували Коледа и Нова година старите габровци, важните събития, случили се през зимата в старопланинския град, най-известните габровци, родеени през студения сезон, най-смешните зимни анекдоти...

В празничното представяне на книгата ще участва и Камерният смесен хор при Националната Априловска гимназия с ръководител Виолета Василева. Интересен е фактът, че с илюстрирането на "Снежно Габрово за деца" са се заели децата от габровските училища "Ран Босилек" и "Васил Левски".

Премиерната книга е третата от поредицата "Габрово - живият град" на местната структура на обществения комитет "Васил Левски" и Фондация за българска литература. Досега бяха публикувани фотографското издание "Имало едно време в Габрово" и изследването "Габрово и габровци в старата книжнина" том 1 Пътеписи (1662 - 1878 година) в съавторство на Момчил Цонев и Даниела Цонева.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар