Вход | Регистрация

Моят „Наркотик“ или „Без какво не мога“

Конкурс провокира младите в Севлиево

Иновативен конкурс обявяват в Севлиево.

Община Севлиево и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) организират надпревара на тема "Моят "Наркотик" или "Без какво не мога".

Целта на инициативата е да провокира младежите от Севлиевско, чрез неограничените възможности на изкуството, да изразят отношението си по проблемите на употребата на наркотични вещества и последиците от употребата им. Идеята е младите сами да видят с нови очи защо не бива да посягат към дрогата и как се преодолява зависимостта от нея, поясняват организаторите.

Състезанието е част от Общинската програма за превенция на употребата, разпространението и въздействието на наркотичните вещества.

Конкурсът е индивидуален и ще има няколко категории:

Художествена творба – есе (изисквания към творбата: между една и три напечатани страници на шрифт Times New Roman, 12);

Изобразително изкустворисунка (изисквания към творбата: да бъде в рамките на следните формат: минимален А4 и максимален 35/50);

Фотографска творба – снимка (изисквания към творбата: снимките да са в дигитален формат JPEG (JPG) или TIFF не по-големи от 9 MB);

Мултимедиен проект – презентация (изисквания към творбата: между 10 и 25 слайда).

Две ще бъдат възрастовите групи: първата – от VI до IX  класа, втората – от X до XII клас.

Всяка творба трябва да бъде придружена с посочени имената, възрастта на участника, учебно заведение, точен адрес и телефон за контакти.

Творбите могат да се предават до 17:00 часа на трети април в стая 314 в сградата на общинска администрация – Севлиево или изпращат на e-mail: [email protected]

Победителите ще бъдат определени  от тричленно жури. В посочените категории ще бъдат връчени първа, втора и трета награда.

Официалното награждаване ще се проведе на 9 април от 17:30 часа в ГХГ "Асен и Илия Пейкови” - там ще бъдат изложени творбите на всички участници.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар