Вход | Регистрация

Наградиха най-добрите в „Болярско надиграване“ 2013

В Третото издание на Националния фолклорен фестивал участваха 49 състава с над 1300 танцьори

Наградиха най-добрите в „Болярско надиграване“ 2013
Снимка: Север.бг

С много награди и нови запознанства приключи Третото издание на фолклорния фестивал на любителските клубове по танци "Болярско надиграване 2013" Велико Търново. Бурни аплодисменти и овации от публиката подкрепяха всички състави.

Русенци си тръгнаха с четири награди. Втора награда в задължителния етап за волни хора спечелиха танцьорите от Клуба по народни хора "Нашенци". Те взеха и специалната награда за най-масова група. Със специална награда на журито бе отличен и друг танцов клуб от Русе - "Играорци". "Чанове" пък заслужиха признанието на "Болярка" - един от спонсорите на фестивала.

898449

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Първенец в задължителния етап стана Танцов клуб "Хоро" от Козлодуй". Още едно второ място в тази категория бе присъдено на Клуба за хора и народни танци на "Лесотехнически университет" - София. Трети остана Фолклорен танцов колектив "Хорце" от Добрич.

898451

За хореографска разработка на първо място журито класира танцова формация "Славянци" от гр. Славяново. "Ритъм 7/8" от Варна се наредиха втори, а на трето място остана Танцова формация "Веселото хоро" от Велики Преслав.

За най-атрактивна група бе обявен Фолклорен клуб "Хоро" от Велико Търново. Специалната награда на кмета заслужи Школата по народни танци "Фолклорика" от София.

898450

За добро представяне и останалите спонсори на събитието също дадоха своите награди. "Чех" награди софийските танцьори от "Сънденс", "Тойота" ощастливи димитровградския състав "Тракия", а "Кармела" "подслади" изпълнителите от "Търновград" - Велико Търново.

Всички състави получиха подаръци от организаторите. Такива бяха предвидени и за журито.

Участниците на фестивала изказаха поздравления за добрата организация и високото ниво на събитието. Някои от тях идваха за първи път и обявиха, че са "очаровани от топлото посрещане". Други пък са "ветерани" - участват от първото издание, печелили са награди. Споделиха, че "безкомпромисната оценка на журито прави фестивала желан за участие, а емоцията е несравнима."

След приключване на конкурсната програма градусът на настроението се повиши още повече - участниците от всички състави играха заедно обичани български хора и отново показаха майсторлъка си.

898456

Организаторите на фестивала Татяна Вълева и Георги Радев, ръководители на танцови клубове "Победа" и "Търновска Царица", благодариха на участниците за реализирания с тяхна помощ хубав фолклорен празник и си обещаха догодина да се съберат отново.

Община Велико Търново пък подари на участниците Аудио-визуален спектакъл "Звук и светлина".

Очаквайте видео с най-интересните моменти от фолклорния фестивал. А още снимки от награждаването може да разгледате в нашата галерия или на фейсбук страницата ни.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар