Вход | Регистрация

Обновяват Нове по проект

Проектът "Нове – сърцето на легиона” ще стартира скоро. Той ще струва над 5,8 милиона лева. Община Свищов осигурява 299 000 лева. След обществена поръчка е определен и изпълнител на строителните дейности – "Обединение Нове 2012", включващо "ВТ инженеринг" и "Реставрация" ООД – София.

Повишаване на туристическия потенциал и превръщане на туризма във фактор за икономическо развитие е основната цел на начинанието.  

По проекта ще се създаде сцена на открито за провеждане на възстановки на римския военен бит. Ще бъде извършена и консервация, реставрация и експониране на проучени архитектурни археологически структури. Освен това ще бъде извършена и възстановка на Светилището на знамената, както и на Щаба на 3 Италийски легион.

На място на проектните дейности ще се провеждат основните прояви на фестивала на античното наследство "Орел на Дунав". Тази година фестивалът ще се проведе през май и септември.

Проектът "Нове – сърцето на легиона” е със срок на изпълнение 24 месеца. Той се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие”.

 

__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Свищов
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар