Вход | Регистрация

Посланик ще привлича преподаватели и туристи

Едуардо Галвано, временно управляващ посолството на Бразилия у нас, гост на Велико Търново, обеща да съдейства и за привличане на инвеститори

Едуардо Галвано, временно управляващ посолството на Бразилия у нас е гост на Велико Търново.

Той се срещна с кмета Даниел Панов и разгледа историческите забележителности на града. Прояви интерес към туристическите посещения в града и развитието на местната туристическа индустрия. Панов го информира, че годишно града и региона са посещавани от близо милион туристи. Той отчете и впечатляващият ръст от 40% през миналата година спрямо 2012 г.

Освен културният е развит и конгресният туризъм, което прави туристическият сезон перманентен. 600 000 са посетителите на музейните обекти, другата част от туристическият поток е фестивалният, шопинг и уикенд туризма, уточни градоначалникът.

Дипломатът е за пръв път във Велико Търново във връзка с представяне на посолството на Международно изложение "Културен туризъм". Бразилия се представя освен като атрактивна туристическа дестинация и като страна - домакин на Световното първенство по футбол.

Галвано посети и ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", катедрата и центъра за изучаване на португалски език, срещна се с декана и студентите. Изрази голямото си задоволство от факта, че в университета се изучава португалски език. Пое ангажимент за съдействие при намиране на преподаватели по португалски език.

Дипломатът ще работи и за привличане на инвеститори за града и региона. Производството на вино и СПА туризма са сред възможните сфери на партньорство между нашата и бразилската страна.

Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и зам.-кмета Снежана Данева се срещнаха с делегация от турският град Бурса, водена от зам.- кмета Абдулах Карадаа. Гостите също представят града си в рамките на 11-то издание на Международно изложение "Културен туризъм".

Панов посочи, че освен в туризма може да си партнират и в множество други сектори в областта на бизнеса. Половината местна икономика на Велико Търново е формирана на базата на туризма и свързаните с него услуги, логистика и транспорт.. През последната година има осезаемо повишен инвеститорски интерес има към Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар