Вход | Регистрация

Представят филм на Любен Босилков - Ройс

Домакин на "Втората реалност" е клуб "Таралеж" във Велико Търново

Представят филм на Любен Босилков - Ройс

Клуб "Таралеж" във Велико Търново кани отново на културна среща.

Тази вечер, 6 февруари, от 19.00 часа ще бъде представен уникалния филм на Любен Босилков — Ройс "Втората реалност”.

Художествено документалната лента за Велико Търново носи в себе си неувяхващите митове и отпечатъците на любовта, запазвайки в себе си емблемантични места, личности и различни мигове от двойнствения бит на града.

Любен Босилков е роден на 13 септември 1956 година в Белене. Завършва Българска филология във ВТУ " Св.Св. Кирил и Методий " и "Журналистика - печат" в СУ " Св. Климент Охридски ". Любен Босилков е автор на множество пиеси, които се превръщат в успешни театрлани постановки - " Вълшебният остров " е поставена за първи път в МДТ " Константин Кисимов" – Велико Търново през 1991 година от режисьора Любомир Дековски.

През 1995 година в същия театър за първи път се играе и моно-спектакъла " Пазачът на зоната", режисиран от автора, а " Перпетуум-мо-биле" е поставена през 2009 година с режисьор Станимир Трифонов. През 2013 година, сред трите номинирани в категорията "Съвременна българска драматургия” на награди "Аскеер 2013”, е пиесата на Любен Босилков-Ройс "Една седмица страсти”.

Любен Босилков е автор и на "Покаяние" - театрален дневник, (2004 г., изд. "Фабер"), където са изложени и естетическите му разбирания за драматургията.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар