Вход | Регистрация

С концерт на „Бони М“ откриха Летния театър във В. Търново + ВИДЕО

С концерт на „Бони М“ откриха Летния театър във В. Търново + ВИДЕО
Снимка: Север.бг

След 30 години Велико Търново отново има своя Летен театър. Пред входа му в парк "Марно поле" бе подредена малка изложба, която разказваше в снимки и кратък текст за неговата история. На официалното откриване снощи присъстваха около 1500 души.

"Благодаря на арх. Матей Савов за това, че дари проекта на Летния театър на Общината. Оттам започна цялата "сага" - да търсим рекламодатели, спонсори, дарители, тъй като, всички знаете, че общината няма нужните средства, заложени в бюджета, за да се справи сама. Нямаше и европейски проект и програма, по която да можем да кандидатстваме миналата и тази година. Един от основните спонсори е КТБ. Благодаря на всички фирми, които се включиха и направиха възможно откриването на Летния театър. Пожелавам ви да намерите своите любими артисти и изпълнители на тази сцена и да изживеете незабравими моменти.", каза в приветствието си кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

965523

Духовият оркестър и мажоретният състав при СОУ "Емилиян Станев" откриха събитието и "подгряха" публиката. А след приветствените думи на градоначалника и директора на РБ "П. Р. Славейков" Иван Александров, който припомни кои изявени имена от артистичния свят на България и чужбина са гостували на сцената на летния театър преди повече от три десетилетия, първите артисти, които се качиха на сцената на реконструираното съоръжение, бяха изпълнителите от легендарната група "Бони М".

Мейзи Уилямс е единствената, останала от "оригиналния" състав. Но попълненията, с които "Бони М" се връща на световната сцена, са не по-малко известни. Делрой Драйър е на мястото на покойния Боби Фарел, а новите дами са Саманта и Госет Джи.

965524

Те изпяха неостаряващите шлагери от 80-те години на миналия век със завладяваща енергия и скоро след началото на концерта зрителите танцуваха и пееха заедно с тях. Еуфорията бе огромна, а почитатели на групата се наслаждаваха на събитието и от покривите на съседни на театъра сгради.

Диско легендите споделиха, че са останали без думи от публиката във Велико Търново. "Толкова щура и весела публика не се среща всеки път!" – каза вокала Мейзи Уилямс.

Зрителите бяха в неописуем възторг от подаръка, който им бе направен с концерта на "Бони М". Някои от тях споделиха, че след толкова години познатите песни им връщат мили спомени и вълнения.

965531

След невиждания фурор и емоция в Летния театър, диско легендите BONEY M се глезиха в автобуса на "Юнион Ивкони" с руска водка, суши и пресни фрешове от 10 вида плодове, от специално инсталирана машина. Специално от превозвача им бе осигурен сервитьор, който се грижеше за комфорта на артистите.

Днес групата пътува за Букурещ, а по пътя разпуска с българска музика, съобщиха от АРТ.БГ, на които Север.бг е медиен партньор.

Още снимки от музикалното събитие може да видите в нашата галерия и на фейсбук страницата ни.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар