Вход | Регистрация

Три години дует "Тюркоаз" радва почитатели

Поетът с китара Валентин Ангелов и поетесата Галина Москова са с впечатляващи участия от различни литературни и музикални конкурси

Три години дует "Тюркоаз" радва почитатели
НЧ "Напредък 1869"

Дует с артистичното име "Тюркоаз" прославя Горна Оряховица.

Това са поетът с китара Валентин Ангелов и поетесата Галина Москова, техник по телекомуникации и учителка по математика и физика. Те са дует от три години и редовно са на участия из страната.

Първата им изява е на  1 октомври 2010 г. в Младежкия дом в Горна Оряховица, където си дават среща поети от литературна група "Асен Разцветников” при читалище "Напредък -1869” Г. Оряховица и клуб "Вдъхновение” от читалище "Напредък – 1870” в Лясковец по повод деня на музиката и поезията. Съместната им песен "Уморих се” впечатлява присъстващите.

През ноември същата година участват в конкурс "Мис Македонско девойче”, София с две авторски песни.

През декември в Художествената Галерия  "Рафаел Михайлов” В. Търново, Пеят на коледно парти в София, През февруари 2011 в Калояновата крепост -с. Арбанаси участват в благотворителен концерт "Песента носи надежда”. И така двамата  продължават да обикалят страната с неизменната китара и да обират овациите и наградите на певческите фестивали и бард вечери.

Участват във фолклорните фестивали "Бяла и приятели”, Балкан фолк -Велико Търново. За празника на Варна пеят в Историческия музей на града. Незабравимо е тяхното представяне в сайта "Откровения” по време на проведената национална среща на поетите и гостуването им  в Горна Оряховица.

С вълнение разказват за участието си в Националното радио "Христо Ботев” в  предавнето "Моето семейство”, в което с авторските си песни дават отговор на въпроса "Какво е любовта”. Участието им  в националното радио провокира и Мира Добрева да ги покани в нейното предаване по БНТ – "Денят отблизо” на 14 февруари 2012 г.

Вече три години дует "Тюркоаз” с голямо удоволствие участват във фестивала на изпятата поезия "Солени ветрове”, Бургас. Техните песни "Добър вечер, приятелю” ,"Когато те срещах”, "Духът на Тангра”, "Култура от натура”, "Уморих се” и др., участват в различните раздели "Песъчинки и бодилчета” и "Срещу вятъра” на фестивала за песни с гражданска позиция.

През 2012 г. те получиха специалната награда от Летните празници на изпятата поезия "Солени ветрове” в Бургас.

Поредната изява бардовете Галина Москова и Валентин Ангелов е на 17 октомври в Горна Оряховица.   От  17.30 ч. в Градската художествена галерия "Недялко Каранешев” те ще представят своята "изпята" поезия. 

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар