Вход | Регистрация

Три месеца в културния водовъртеж

Русе е организира за пореден път „Есенен салон на изкуството и културата 2014"

Три месеца в културния водовъртеж
Снимка: Община Русе

Над 30 проекта включва тазгодишното издание на "Есенен салон на изкуството и културата 2014" в Русе.

Форумът, който вече започна предлага богата и разнородна програма от различни проекти, включващи в себе си над 70 събития – фестивали и конкурси, концерти, научни срещи, конференции и изложби. Предвидените събития ще се проведат в рамките на три месеца, като стремежа на организаторите е с включването на различни мероприятия да успеят да обхванат по-широка аудитория.

Първото събитие от културния календар на салона бе мултимедийният концерт "Червената цигулка", с участието на Русенската филхармония. Друго събитие, което ще зарадва хиляди русенци през септември е GREEN ROCK FEST Русе 2014, на което специален гост е легендарният Джо Лин Търнър. Фестът е обявен за 13 септември на площада пред Общината.

На 25 септември ще се проведе "42" – Юлангело в Русе- концерт с песнопения от България, Румъния, Грузия, Армения, Корсика и Израел.

За най-малките организаторите са предвидили традиционния русенски карнавал, който ще се състои на 27 септември от 17:00 ч.  Водещ ще бъде обичания от децата Бате Енчо.

Любителите на визуалните изкуства през този месец ще имат удоволствието да посетят няколко изложби за живопис, графика и фотографии. Те ще бъдат изложени в художествената галерия и Доходното здание.

През октомври пред русенци ще бъдат представи 10 филма, които са част от програмата на "София филм фест на път", а зрителите ще имат възможност лично да се срещнат с техните режисьори и сценаристи. Последното събитие предвидено в рамките на есенния салон е откритото световно първенство по спортни танци WDSF WORLD OPEN RUSE 2014, на което ще гостуват спортни двойки, които са в топ 50 в света.

Мащабното културно събитие "Есенен салон на изкуството и културата 2014" се провежда за дванадесета поредна година. То се осъществява с подкрепата на Община Русе в партньорство с местни, национални и международни партньори, общинска фондация, "Русе-град на свободния дух" и спонсорство от частния бизнес.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар