Вход | Регистрация

„Коледният бал на Пепеляшка” ще бъде в Търново

„Коледният бал на Пепеляшка” ще бъде в Търново
Театър ВЕСЕЛ

Коледата идва по-рано във Велико Търново и то с куклен театър ВЕСЕЛ.

Актьорите посрещат на 6 декември от 11.00 ч. в читалище "Искра” Държавен куклен театър – Сливен. Куклениците ще представят "Коледният бал на Пепеляшка” по мотиви от приказката на Шарл Перо. Постановката и сценарият са на Ефимия Павлова, сценографията и куклите – на Анна Пулиева, а музикалното оформление и музиката на песните – на Димитър Караминков. Стиховете на песните са дело на Деньо Денев. В коледния спектакъл участват Милена Стоянова и Наталия Драгин.

Спектакълът е приказка с кукли, в която се разказва за чудесата в Коледната нощ. А Коледната нощ е нощта, когато мечтите се сбъдват! Няколко часа преди Коледния бал всички са в трескава подготовка…  Само Пепеляшка не може да отиде… Но в Коледната нощ всичко е възможно! За своята доброта и красота тя получава най-хубавия подарък… А какъв ли е той?...

Държавен куклен театър – Сливен гостува за пореден път на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ. До края на сезона търновските зрители ще гледат и "Спящата красавица",  "Приказка за феи и зъбки", "Прасето, което искаше да стане принцеса" и "Джуджето Дългоноско" – заглавия, които заемат достойно място в репертоара на сливенските кукленици.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

1445127

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар