Вход | Регистрация

11-ти Маратон на четенето започна в Г.Оряховица

Инициативата ще продължи до 25 април с различни събития

Маратонът на четенето започна в Общинска библиотека в Горна Оряховица. Инициативата се провежда за единадесети път в града.

Началото беше положено с тематична среща на шестокласници от ОУ "Иван Вазов” под наименованието "От Паисиевата история до Априлското въстание”. Ивалина Григорова от детския отдел на библиотеката запозна децата с интересни моменти от написването на Паисиевата история, след което гледаха филма "Преподобният Паисий”.

Маратонът на четенето ще продължи в Горнооряховската библиотека на 4 април от 11.00 ч. Тогава ще се съберат най-малките поитатели на книгите от детските градини, за да случат приказки, стихотворения и гатанки.

На5 април от същия час директорът на Историческия музей Пламен Мадемов ще представи книгата "Загадките на директора”.

Кампанията за четене ще продължи на 7 април от 12.00 ч.с представяне на стихосбирките "Живей като цвете”, "По стъпките на една мечта” и "Тиха нежност” на Валентина Цвяткова.

За 19 април от 11.30 ч. е насрочено представянето на романа "Хазнатар” на Ина Крейн, а за 21 април от 17.30 ч. – представянето на стихосбирката на Стефка Токмакчиева "Натрупани мълчания”.

На 25 април ще бъде финалът на Маратона с лекцията на Атанас Коев "Асен Разцветников – пречупеният мечтател”. Тя е посветена на 65-та годишнина от смъртта на писателя и е с начален час 11.00.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар