Вход | Регистрация

Дигитални уроци за ученици

Дигитални уроци за ученици
Областна администрация - Русе

Ново оборудване и дигитализирани уроци ще улесняват учениците в МГ "Баба Тонка” в Русе. За официалното представяне на платформата "СУОБЪЛ” в гимназията дойде зам.-областният управител на Русе д-р Андриан Райков, както и журналистът Георги Коритаров.

Новото електронно съдържание ще замести традиционните обучителни материали и ще помага на учениците да усвояват по-ефективно материята, която изучават.

Презентационната техника, която ще ползва в училищата, ще пресъздава в електронен вид по 20 урока от областта на математиката и 20 урока по биология – всички за IX клас. От "Сдружение Евроинтегра” поясниха, че изборът на тези предмети е обоснован от факта, че и двете науки са точни и няма как да се получи разминаване при пресъздаването на информация в двете държави.

Дейностите се реализират по проект "ИКТ - движеща сила за промяна в образованието”, чиято стойност възлиза на почти 1,5 млн. евро. По него са създадени общо 6 компютърни кабинета в България с внедрени е-учебни програми - по два кабинета в Главиница, Велико Търново и два в русенската математическа гимназия. Водещ партньор по проекта, създаден по програмата за Трансгранично сътрудничество "България – Румъния” 2007-2013, е "Сдружение Евроинтегра”.

 

 

_______________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар