Вход | Регистрация

Бейби бум в зоокът "Павликени"

Само през миналата седмица са се родили 6 козлета и бебе муфлон

Бейби бум в зоокът "Павликени"
Снимка: sxc.hu

Няколко новородени животинки донесоха пролетта и в зоокът "Павликени". Миналата седмица се родиха 6 козлета и бебе муфлон, които радват посетителите на единствената зоологическа градина в областта. Затова и гостите с право казваха, че е настъпил бейби бум.

Поне 500 души са посетили зоокъта през изминалия уикенд, според пазачите му. Шест автобуса с ученици, както и много родители с децата си посетиха животните в хубавото време.

На най-голям интерес в неделя, на Благовещение, се радваха двойката мечки. Според народното поверие, това е денят, в който мечките се събуждат от зимния си сън. Специалистите от зоокъта поясняват обаче, че ако през есента животните не натрупат достатъчно мазнини, те не заспиват зимен сън, затова и двете кафяви мечки в Павликени са се показвали пред посетителите през студените месеци.

В момента тук текат и дейностите по озеленяването му. Богата естествена украса от декоративна растителност и храсти за зелените площи са дарили няколко местни фирми. Сухиндолска фирма се е погрижила за хранилки и поилки за птиците, каза управителят на зоокъта Сезаин Мехмедов. Той се е заел с оформянето на цветните площи и засаждането на декоративната растителност. Паралелно върви и ремонтът на клетките.

Над 200 животни обитават зоологическия кът в Павликени. Животинските видове, които посетителите могат да видят, са 38, сред които мечки, муфлони, елен лопатар, вълк, лисица, паун, мара, маймуни,
декоративни видове кокошки, шотландски и уелски понита и др.

Входът е безплатен.


____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg










Павликени
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар