Вход | Регистрация

Вдъхват живот на габровския богаташ Алтън Дечко

Поводът е обновената къща на търговецът по проект на Общината

Няколко специални събития е приготвила Община Габрово по повод финала на интегрирания проект за развитие на културно-историческия туристически продукт.

Повече от 50 участници – актьори, музиканти, танцьори, самодейци и музейни работници, ще върнат публиката назад във времето, припомняйки й за емблематични персонажи и събития от историята на града.

Поводът е обновената къща на богатия търговец Алтън Дечко, мястото "пл. 10-ти юли", а началото на празничното тържество – 16:45 часа. Сред официалните гости ще присъстват първият министър-председател на България Тодор Бурмов, както и видните индустриалци Иван Калпазанов и Пенчо Семов. Специално за събитието врати ще отвори ретро фотостудио и билкопродавница.

Изненадите на вечерта ще продължат в новия Интерактивен музей на индустрията на ул. "Николаевска" № 3. Кулминацията е точно в 19:00 часа, когато за пръв път в Габрово ще бъде прожектирана 10-минутна триизмерна анимация върху фасадата на музея. Реконструираната сграда включва над 20 инсталации от видео, програмни продукти, виртуални изображения и декори, показващи развитието на габровската индустрия през индустриализацията, социализма и съвремието.

От 14:30 часа в зала "Възраждане" ще се състои заключителна пресконференция, прожекция на новосъздадения рекламен филм за Габрово и фолклорен концерт на ансамбъл "Габровче". 

Участие в атракциите ще вземат актьори от казанлъшкия театър "Любомир Кабакчиев", танцова школа "Лиана" и състав за изворен фолклор "Тотка Шандуркова" при НЧ "Габрово-2002", театрална формация "Движение" при ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", пианистката Елена Назърова и цигуларят Христофор Михайлов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар