Вход | Регистрация

Втори ден от Фестивала на ледените фигури

Скулпторите сравняват работата с ледените блокчета с импровизацията в джаз музиката

Втори ден от Фестивала на ледените фигури
Снимка: Север.бг


Във Великотърновския парк Марно поле шестима скулптори втори ден извайват прекрасни фигури. Въпреки ниските температури, участниците в първия по рода си Фестивак на ледените фигури във Велико Търново, се борят (в прекия и преносен смисъл) с ледените блокчета.

Всички те в началото, започвайки вчера, имали някакви идеи какво ще направят. Но в процеса на работа с леда, идеите им се променяли постоянно.

"Ще видим какво ще се получи, но предполагам, че ще е нещо интересно.", с усмивка споделя за творбата си Ралица Савова, въпреки, че започва да се разболява.

Тодор Ламбов се съгласява да се включи към инициативата, заради любезната покана на организаторите от Клуб "Таралеж" и, защото не е чувал да се е правило подобно нещо в България. Споделя, че хубавото на работата с лед, е това, че можеш да си позволиш да импровизираш, както в джаз музиката.

"Ледът като материал е нещо ново за всички нас и това е голямо предизвикателство.", казва Стефан Четроков, показвайки как едно голямо парче се е отчупило от ледения куб, докато е работил върху него вчера.

Застанахме до Гергана Пенева, тъкмо, когато "сушеше" ледената си раковина в един интересен уред. Нейната статуя изглеждаше най-здрава, но тя призна, че, въпреки, че е работила много внимателно и прецизно, и нейният блок се е спукал и се е наложило да го запълнят със специална течност.

Милен Джановски пък ни показа хранилката и птичката, които е издялкал и допълни, че има идея да направи още една птичка, но нищо не се знае.

Вижте в нашата галерия от снимки, докъде са стигнали творците с ледените си произведения. И не забравяйте, че фестивалът ще бъде закрит официално утре вечер в 18:00 ч., когато ще бъдат представени готовите ледени фигури. Веднага след това ще се проведе и огнено шоу на група "Fireter" .



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg






Докладвай за нередност в статията
Добави коментар