Вход | Регистрация

Децата на Търново празнуват

Доброволците от БМЧК организираха различно забавления за малчуганите в централния парк

Децата на Търново празнуват
Снимка: Север.бг

Доброволците от БМЧК-Велико Търново организираха празник за малчуганите от града по случай Деня на детето.

Малките момчетата и момичета можеха да избират по какъв начин да се забавляват. Младежите от Червен кръст бяха подготвили различни игри - туистър, боди-арт за малчуганите, рисунки върху чаршаф, празнично колело с различни игри и изненади. А в специално издигнатата шатра деца и родители можеха да се запознаят с различни материали и брошури, издавани през годините от доброволците.

"Има тенденция празникът да става все по адекватен. Харесва ми, че има позиция, на Общината и на БЧК. Това е един прекрасен празник и трябва не само на този ден да си припомняме, че детето има нужда да бъде погледнато и обгрижено, за да е усмихнато, а не само да бъде облечено и нахранено", смята Доротея, майка на 8-годишната Вая, която бе избрала да се забавлява в парка, като кара ролери.

За детския празник 5-годишната Симона бе избрала да се маскира като котка и си пожела всички мигове да са щастливи. 8-годишната Никол имаше двоен празник - днес бе получила бележника си за отлично завършен втори клас. 10-годишната Катя искаше само здраве и късмет, а Благовест пожела всяко дете да е щастливо и да има много приятели.

Празникът ще продължи до ранния следобяд, съобщи областният координатор на БМЧК Станимир Бояджиев.


Снимки от празника може да видите тук. 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар