Вход | Регистрация

Деца обикалят виртуално света

Русенски ученици за 50 дни ще обиколят виртуално 52 световни забележителности

Деца обикалят виртуално света
Снимка: sxc.hu

Ученици от четири класа на русенското СОУЕЕ "Св. Константин - Кирил Философ" ще направят виртуална околосветска обиколка. Децата ще участват в проекта Global Children's Challenge 2011. 

Приключението започва точно на 15 септември, когато на децата ще бъдат подарени крачкомер и книжка, в която да записват колко крачки са изминали за 24 часа. Учениците ще "посетят" 52 прекрасни места за 50 дни.

Всеки ден крачките на учениците от един клас ще се сумират. За да се стигне до нов обект, всеки ученик трябва да се стреми на направи поне 15 000 стъпки на ден.

Обиколката започва от Палмовите острови и Големия бариерен риф в Австралия. Децата ще преминат през плаващото селище Тонле Сап и храма Ангкор-Ват в Камбоджа, увеселителния парк Дисниленд в Хонг Конг, Пекин и Великата китайска стена. Хлапетата ще се запознаят със забележителностите на Калкута, небостъргача Бурдж Халифа в Дубай, Петра в Йордания. Европейските страни, които ще се посетят, са Гърция, Русия, Норвегия, Германия, Великобритания, Швейцария и Испания. След това пътешестието ще продължи през Бразилия, Чили, Перу, Мексико, САЩ и се стига до Нова Зеландия.

Проектът ще приключи на 3 ноември, когато ще се разбере кой клас колко стъпки сумарно е изминал и колко забележителности е посетил. Той ще даде възможност на учениците да подобрят уменията си за четене на чужд език, да разберат повече за културни и исторически забележителности от цял свят, докато се стимулира и тяхната физическа активност и работа в екип.

Проектът Global Children's Challenge се организира за втора поредна година. Той е насочен към борба с наднорменото тегло при децата и заседналия начин на живот. Като цяло, по брой участващи класове България е на 6-то място – след Австралия, Великобритания, САЩ, Канада и Нова Зеландия.

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар