Вход | Регистрация

Жребецът Марк Антоний получи награда за най-гиздав кон

В събота се състоя традиционно конно състезание в село Арбанаси по повод Тодоровден

Близо 1000 жители и гости на Велико Търново и село Арбанаси отпразнуваха Тодоровден в събота. Те се събраха в архитектурния резерват, където всяка година на празника се състои надпреварата "Най-гиздав кон”.

22-ма състезатели се конкурираха за приза, който в крайна сметка спечели Атанас Танев от клуба по конен спорт "Калоян-92” със своя 7-годишен жребец Марк Антоний (холщайнер). Той беше награден от кмета на община Велико Търново Даниел Панов.

11-годишната кобила Ice Girl, с ездач 10-годишната Елена Николова, спечели второто място, а конят Камикадзе на състезателката Силвена Тодорова бяха трети, всички от клуб "Калоян-92”.

1670116

Даниел Панов припомни на присъстващите, че именно местният клуб по конна езда спечели за 14-и път шампионската титла на България в конния спорт. Той благодари на треньора Михаил Костов, на състезателите и на всички, които работят в клуба "Калоян-92” за постижението, с което се гордеят всички търновци.

Народни хора, песни и танци белязаха Тодоровден в Арбанаси, а следобедните часове предложиха на публиката демонстрации по професионална езда. 

1670114

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар