Вход | Регистрация

Заключиха Стамболовия мост с катинари на любовта

Заключиха Стамболовия мост с катинари на любовта
Снимка: Север.бг

Катинарчета, символизиращи любовта на младите хора, цъфнаха заключени на Стамболовия мост във Велико Търново. Събитието стана част от инициативата "Дари любов", която се проведе в различни градове на страната, а днес бе отбелязана и в старопрестолния град. Идеята е на евродепутата Моника Панайотова (ЕНП/ГЕРБ) и бе организирано съвместно с младежите от ГЕРБ-Велико Търново.

"С тази инициатива ние призоваваме за повече любов, разбирателство и толерантност в българското общество. Надяваме се от тук нататък този прекрасен мост да се превърне в своеобразно място за младите хора в старата столица. Да закачат катинарчета с имената на половинките си, на любимите си хора”, каза Моника Панайотова.

Според нея, инициативата не символизира само любовта между младите. Тя има за цел да научи българите да изразяват свободно чувствата си и европейските ценности – солидарност, толерантност, разбирателство.

1243289

Домакин на събитието беше общинският съветник Деян Хаджийски. В инициативата се включи и председателят на Общинския съвет Николай Ашиков, както и десетки млади хора, дошли да заключат завинаги своите мечти, желания, копнежи и чувства на емблематичния за града мост, известен и с печалната си слава за множеството опити за самоубийства.

Кампанията е част и от по-обширната инициатива "Доброволчеството. Доброто в нас”, която се реализира на национално ниво и която също възпитава младите хора в ценностите на Европейския съюз.

"Велико Търново е вторият град, в който организираме инициативата, под надслов "Дари любов”. Подобна направихме и в Кърджали. Надявам се да се получи "предай нататък".", пожела си евродепутатът.

Моника Панайотова изрази надежда инициативата да донесе, макар и символичен, принос за кандидатурата на Велико Търново за европейска столица на културата през 2019 г.

1243290

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар