Вход | Регистрация

Как русенци празнуваха „Великденско хоро“?

120 награди бяха раздадени на традиционната Великденска томбола

Как русенци празнуваха „Великденско хоро“?
Снимка: Община Русе

Традиционният празник "Великденско хоро” се проведе на връх големия християнски празник пред сградата на Общината. Инициативата беше организирана за 13-та поредна година от Община Русе и Фолклорен танцов театър "Найден Киров”.

В началото на концерта, кметът Пламен Стоилов поздрави русенци с Възкресение Христово и им пожела светъл празник. В програмата участваха Фолклорният танцов театър със своя концертен състав, оркестър и солистки и детски ансамбъл, както и ансамблите "Здравец” и "Русчуклийче” и школата по народно пеене при Общинския детски център за култура и изкуство. Водещи на празника бяха актьорите от ДТ "Сава Огнянов” Ралица Константинова и Йовко Кънев.

Освен изпълнения на съставите, зрителите имаха възможност да участват в интересните конкурси и състезания. Те бяха оценявани от компетентно жури.

903908

Награда за най-красиво изписани яйца получиха две дами, които традиционно участват в надпреварата – Веселина и Александра Неделчеви. Журито даде висока оценка на използваната от тях восъчна техника.

Великденската кошница на Дебора Петрова беше обявена за най-красиво аранжирана. 6-годишният Павел спечели наградата за композиция от изписано великденско яйце с традиционна за региона техника в изработена от него кошничка.

7- годишният Ясен пък грабна наградата за боядисани с лукови листа яйца.

903906

В края на празника беше разиграна традиционната Великденска томбола. На нея бяха раздадени 120 награди, предоставени от множество русенски фирми. Сред тях бяха куверти за елитни русенски ресторанти, модна конфекция, предоставена от шивашки фирми, ваучери за пазаруване, стоки за бита.

Най-голямата награда – живо агне, предоставено от денонощен магазин "Чарли”, спечели Ангелина Чобанова. Тя споде ли, че ще подари агнето на майка си Величка, която празнува имен ден на големия християнски празник.

903907

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар