Вход | Регистрация

Кои са най-странните рекорди на Гинес?

Кои са най-странните рекорди на Гинес?
"Изкуството да живееш"

Книгата на рекордите на Гинес наскоро отпразнува своя рожден ден. На 27 август 1955 г. излиза първото  й издание. В началото книгата не била пълна с щуротии. 

По повод 60-годишният й юбилей, ще бъдат представени най-странните нови рекорди, които ще се включат в изданието догодина.

А ето и някои от тях:

Най-високото магаре в света се казва Ромул. То е специална американска порода и е високо 1,72 метра. Ромул и по-малкият му брат Рем живеят в ранчото на Кара и Фил Йелот в американския щат Тексас.

Писателят Яник Рийд от Великобритания притежава най-малката каравана. Тя е с дължина 2,39 м., висока е метър и половина, а ширината й е 79 см. Обзаведена е с легло, лампи, телевизор, мивка и чайник.

Най-голямата колекция, посветена на Джеймс Бонд, е притежание на Ник Бенет. Той колекционира 12 463 предмета, свързани с Агент 007. Бенет е на 28-годишна възраст, когато започва своята колекция, а днес е на 47 г.

Ник Щоербел има най-дългия език на света. Езикът му е дълъг 10,1 см., но въпреки това "не мога да си оближа носа", признава самият той. Голям принос за рекорда на Ник има баща му, който е голям фен на рок бандата "Кис" и карал сина си да имитира физиономиите на басиста на групата Джийн Саймънс.

Най-далечният изстрел с лък, направен с крака, е направен от цирковата артистка Нанси Зайфкер. Мишената, в която се е целила е 14 сантримента, а разстоянието, на което е била Нанси е 6 метра.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар