Вход | Регистрация

Маникюр и прически - бъдете уникални за Св. Валентин

За 10-те бижута на ръцете и ореола на женската глава разказват специалисти от Интеркозметика

Маникюр и прически - бъдете уникални за Св. Валентин
Снимка: Север.бг

Маникюрът е актуален за всяка възрастова група. Ноктите не са инструменти, а бижута и завършват визията на жената, без значение в каква възраст е.

Пролетно-лятната 2014 г. тенденция при маникюра на жената залага на ярки цветове, но за предстоящия празник на влюбените – Св. Валентин, визията от розово-червени цветове, акцентиращи за страст, за любов, за романтика, са сред най-търсените варианти. Тези цветове са подходящи специално за този празник, с леки декорации във формата на сърца, на цветя, на пролет – на нещо разцъфващо, представи новата линия за Север.бг Галина Георгиева, преподавател към Интеркозметика ООД.

В момента е актуална визията за маникюр туити, вдъхновена от корсетите на дуо ту дъ блокс, която е в жълтата гама, ярките цветове. Това ще бъде актуално този сезон и ще бъде представена малко на по-късен етап, в навечерието на 8 март.

1191842

"Тогава ще бъде възможно представянето на тенденциите и като визия. Ще бъде интересно както за маникюристите, така и за самите клиентки. А тенденцията за летния сезон са пъстрите и цветни тонове – папагал, оперен, шарен, разноцветен, интересен. Залагаме на определено ярки тонове за лятно настроение, почивки, вечер навън, партита и приятели. Разбира се, важно е да се има предвид и какъв е тонът на кожата – ако искаме да привлечем внимание с маникюра, трябва да акцентираме на противоположна гама.", анонсира специалистът по красиви ръце.

Тя работи от дълги години в сферата на маникюра и ноктопластиката, но от две години профилирано се занимава с представяне на новите тенденции, свързани с визията на ноктите, актуалните цветове, дължина, форми и експериментира с тях.

По отношение на мястото на родната ноктопластика и маникюр, спрямо световните стандарти, нивото може още да бъде вдигнато. Интерес към професията има, а и жените в България обръщат все повече внимание на това как изглеждат – маникюр, педикюр, ноктопластика, прическа, смята Галина.

Марката, с която тя прави женските ръце красиви, е първата, стъпила на модните подиуми. "Лично иконата на CND и съосновател на компанията Джейн Арнолд е идвала в България директно от Лондон и Париж, за да представи световните модни тенденции и като цяло се движим в крак с модата", казва Галина.

1191852

Любопитното е, че има и мъже маникюристи и те са сред едни от най-добрите стилисти на оформянето на дамския маникюр, разказва Галина и дава за при мер звездният маникюрист Дейвид Фаулър – преподавател и международен съдия на конкурси за нотопластика, който се грижи за маникюра на Мадона и Джей Ло.

"Бих казала, че мъжете маникюристи са много по-добри, отколкото жените. Те имат по-точно око с геометрията и с изграждането на нокти в дължините, в експериментирането с форми. Не толкова от страна на това какво ще декларират, а как ще направят един дизайн, за да бъде интересен и атрактивен. В България няма изявени мъже маникюристи. Може да има единици, но не и като преподаватели. По-скоро се насочват главно във фризьорството. Не е срамно един мъж да бъде маникюрист и, ако има такъв, аз бих отишла при него.", откровена е в предпочитанията си Галина.

Причината мъжете да са по-добри стилисти от жените е в по-различния им поглед върху цялостната визия на жената.

За модната линия през този сезон и при прическите, в навечерието на Св. Валентин разказа стилистът Кристина Маркова, която от шест години се грижи това косата на нейните клиенти не само да изглежда прекрасно, но да придава завършен вид на общата визия. Младият, но опитен професионалист дава препоръки и съвети как косата да се поддържа здрава и красива, както и примерна вечерна прическа за празника на влюбените - може да видите предложенията в НАШАТА ГАЛЕРИЯ.

1191840

Топлите цветове се налагат като водещи през пролетно-летния сезон – карамелени, златисти и медни. Формата на прическата е строго индивидуална, според човека. Но тийнейджърите залагат основно на прическа тип "Риана" - обръснати от едната страна, която започва все по-масово да се налага.

Сешоарите остават като предпочитана процедура, но са по-леки, ежедневни. Очертава се да има и букли, но по-скоро това са прически за абитуриентките. По-масово навлизат и се налагат плитките в най-различни форми, обясни Кристина, като пожела на всички дами хубав празник и по-често да се консултират с професионалисти за модните течения в тази сфера.

1191844

"Усещането да си в ръцете на професионалист е невероятно! Аз съм сред дамите на средна възраст и мога да кажа, че една прическа тотално променя визията. Това повишава самочувствието на всяка жена в пъти.", каза за Север.бг Пенка Кънчева, която фотоапаратът ни улови на "стола на красотата".

1191857

Красиви дрехи, изтънчени гримове, аксесоари, маникюр и нестандартни прически могат да накарат една жена наистина да се почувства като царица. Празници има много, но жената трябва да е божествено красива всеки ден.

Още снимки на прически и маникюр може да разгледате в ГАЛЕРИЯ.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар