Вход | Регистрация

Областната администрация стана на 15 години

Областната администрация стана на 15 години
Областна администрация - Велико Търново

Областна администрация - Велико Търново отпразнува 15 години от създаването си. Инж. Георги Рачев приветства гостите и поясни, че периодите на възходи и падения през годините са се отразили градивно на администрацията.

С Указ № 1 на президента на Република България от 5.01.1999 г. се утвърждават границите и обхватът на 28-те области на държавата, в които попада и Велико Търново.

На тържеството присъстваха и бившите областни управители, които получиха от губернатора почетни плакети. Не бяха пропуснати и служителите в администрацията, като на 8 от тях бяха връчени специални грамоти за дългогодишна служба.

1178946

"През годините броят на служителите в Областна администрация се променя често. В момента тук работят малко над 30 професионалисти, които съвестно изпълняват задълженията си. Голяма част от тях са в администрацията повече от 10 години. Разбира се в администрацията вече работят и все повече млади хора, които имат качества и хъс за работа. Отговорността на всички отваря широко вратата на успеха и прави задачите на областния управител много по-леки.  Добрите резултати няма как да бъдат постигнати без такъв екип, с който през последните шест месеца успяхме да се сработим и да се опознаем” , сподели инж. Рачев.

1178947

По думите му през 2014 година администрацията ще работи за усвояването на повече средства през новия програмен период като основен приоритет.  

Според инж. Рачев предстои и много работа за подобряване на инфраструктурата в областта, реализирането на проекти по програмата за "Растеж и развитие на регионите".

Гостите на тържеството успяха да видят и презентация с над 140 снимки от създаването на Областна администрация до днес. В нея са включени знакови посещения и ключови моменти при утвърждаването на институцията.

1178949

По случай празника инж. Рачев разряза торта със снимка на сградата, която вече 15 години е дом на Областна администрация.

Представени бяха сертификатите и наградите, които администрацията получава през годините, сред които "Златен ключ” за най-добра уеб-страница, съобразно Закона за достъп до обществена информация.

Чрез интернет-страницата администрацията се стреми винаги да бъде полезна на гражданите и бизнеса, да бъде бърза и ефективни в изпълнение на задълженията си.

Областна администрация–Велико Търново беше и една от първите администрации в страната, която получи сертификат по системата за качество ISO 9001:2000 през 2005 г. През месец май 2011 г., след проведен   успешно ресертификационен одит, действието на сертификата е продължено и същият е издаден със срок на валидност до 9 май 2014 г.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар