Вход | Регистрация

Признаха го! Мъжете са по-суетни от жените

Те отделят над четири години от живота си в усъвършенстване на външния си вид, за разлика от тях дамите с една година по-малко

Признаха го! Мъжете са по-суетни от жените
Снимка: sxc.hu

Кой е по суетен в днешно време? Кой се конти пред огледалото и се грижи повече за външния си вид? Мъжете или жените?

Истината е една - съвременният т.нар. силен пол е по-обсебен от имиджа си повече от всякога и отделя над четири години от живота си в усъвършенстване на външния си вид. За разлика от тях дамите отделят три години. Това показва ново изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

От тези четири години, една година и три месеца мъжете изкарват в залата за усъвършенстване на телата си. Оказва се, че това е шест пъти повече от жените, които прекарват само два месеца.

Любопитно би било да разберем какво прави един съвременен средностатистически мъж?

Ами, той прекарва две години и три месеца под душа или във ваната, докато жените прекарват една година и осем месеца. Освен това заделят много време за бръснене – близо половин година от живота си. Копринено нежната кожа също е сред основните приоритети на мъжа, като отстраняването на окосмяването по тялото отнема около един месец от живота им.

Мъжете отделят и пет месеца за фризьорски салони и близо един месец за изрязване и грижа за ноктите.

Близо една трета от представителите на силния пол (27%) заявили, че умението да се бръснат е основното умение, предадено от баща им. 

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар