Вход | Регистрация

Пчели стават парламентарни работнички

Те ще събират нектар и ще произвеждат мед от покрива на НС

Пчели стават парламентарни работнички
Снимка: Булфото

Интересна инициатива предприеха в Париж. Френският парламент започва производството на мед. За целта първите три кошера вече са монтирани на покрива на сградата на тамошното Народно събрание. Те са с цветовете на националния френски флаг.

"Това е страхотна възможност гражданите и политиците да научат повече за ролята на пчелите. Защото те, освен че произвеждат мед, са отговорни за опрашването на растенията. Работят здраво и се грижат за биоразнообразието. Пчелите са страхотен символ”, казва Тиери Дросел, председател на френските пчелари и бубари. А и градската среда е много по-подходяща за отглеждането на пчели, защото по растенията няма толкова пестициди.

Кампанията цели да наложи работливите пчелички като символ на усърдните политици.

"И на двете места работата е доста натоварена. Само че, ние не произвеждаме мед. С кошерите се надяваме да събираме между 100 и 150 килограма. Продукцията ще използваме при ученически посещения в парламента или ще я даряваме в благотворителни кампании”, поясни Лоранс Дюмон, вицепрезидент на френския парламент.

Заради ниските температури парламентарните пчели все още не са се настанили в новия си дом. Преди време кошери бяха поставени успешно и върху престижния покрив на парижката опера Гарние.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: bTV
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар