Вход | Регистрация

Седемгодишна композира опера

По думите й Моцарт композирал произведението в съня й

Седемгодишна композира опера
Facebook

Алма Дойчер е на 7 години и вече е талантлива пианистка и цигуларка, като вече написа и първата си опера.

Видеоклиповете й в YouTube имат над 300 000 посещения. Способностите й са сравнявани с тези на Моцарт, който на 5 години усвоил отлично цигулката и пианото и започнал да композира.

Алма написала своя собствена соната, когато била едва на 6, а след това, тази година, и операта "Метачът на сънища".

"Музиката идва при мен, когато си почивам. Сядам на стол или лягам на леглото. Много обичам да си мисля за феи и приказки, и за красиви рокли", споделя момичето.

Добавя, че най-добрите си композиции е създала, когато е била на люлката в градината на дома й, но за всеки случай държи и диктофон до леглото си, защото може вдъхновението да се появи неочаквано.
Идеята за "Метачът на сънища" (която за малко да пропусне шанса си за финалната класация в конкурса за възрастни на Английската Национална Опера) дошла в съня й.

По думите на Алма Моцарт композира всичко в съня й и когато се събудила, просто седнела и го изсвирила, а баща й го записала.

Бащата пояснява, че дъщеря му е получила първата си цигулка за третия си рожден ден и по-малко от година след това вече е свирила сонати на Хендел.

7-годишната композиторка има уроци по пиано и цигулка веднъж в седмицата, обучава се вкъщи и се упражнява да свири по 4-5 часа на ден. Родителите й отказват да я запишат на музикални състезания или изпити и отхвърлят всякакви покани за телевизионни изяви. Баща й споделя че момичето се труди много, но има и щастливо детство.

Когато порасне, Алма иска "голяма къща, пълна с инструменти, всякакви видове пиана, цигулки, виоли...". Иска да бъде добра в това, което прави, но няма значение дали ще стане известна или не и допълва: "Уча се от другите композитори, но не се опитвам да стана точно като Моцарт. Да, харесвам го, но ще стана като Алма, не Моцарт".

Ето тук може да чуете талантливото момиче.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: iNews
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар