Вход | Регистрация

Сърца от цветя за 14 февруари

Сърца от цветя за 14 февруари
Снимка: Север.бг

Красиви, нестандартни и доста смели са поръчваните и тази година при Даниел Тенджерков от Велико Търново букети за 14 февруари - Празник на любовта и виното. Сред най-нестандартните изработки са букет от колбаси, ябълки и 101 рози. Или пък сърце от бонбони, цветя и панделки, което дама поръча за изненада в днешния ден за съпруга си.

Работата по тяхната изработка е доста трудоемка, но резултатите и усмивката от доволен клиент са повече от достатъчни.

Хит сред поръчките за празника са и сърца от цветя, най-различни видове, но основно хризантеми, заради по-ниската им цена. Има и цветни изненади, съчетани с екоматериали като кора от бреза, клони, метална лента, слама, перли. Те се налагат в търсенето от 2-3 години. Тяхната цена варира от 15 до 40 лева.

"Предпочитанията към екоматериалите са, че наподобяват естествената си среда. Все едно, че цветята са цъфнали в градината", посочва Даниел.

За празникът на Община Сухиндол - 14 февруари той подготви и малки цветни букетчета за гостите на домакините. Такива ще красят и масите за кетъринга след официалната част.

Средно голям букет с рози и различен по вид украса при младия мъж излизат между 10 и 20 лева.

Розите тази година се пазаруват от 2,50 лева до 5 лева. Лале, фрезия са по 2 лева, а зюмбюлите са по 3 лева.

"Най-много са клиентите ни до 30-годишна възраст. Те залагат на по-нестандартните неща. По-младите поръчват и от малките плюшени играчки. Тази година клиентите предпочитат да подарят една роза или само лале, но да бъде нестандартно опаковано със слама, канап, важното да е различно от класическото. Много колеги флористи наблегнаха именно на пролетните цветя тази година, защото са с по-ниски цени. Холандските рози пристигат вече на значително висока цена, над 15 лева бройката, затова се обърнахме към други страни-доставчици. Важното е клиента да остане доволен", казва Тенджерков.

Тази година той предлага в своя магазин за цветя и пакети с розови листенца. Те са за по-ексцентрични клиенти, които искат да украсят банята или стаята с тях. Идеята е обстановката за празника да е още по-романтична. Сред другите по-оригинални идеи е доставка за периода 1 - 14 февруари. Всеки ден, дама от Габрово получавала по една роза.

Даниел Тенджерков от Велико Търново е известен с нестандартните си цветни пресътворявания. Той е "цар" на интересното и атрактивното, и първият зеленчуков аранжор на букети в града. Миналата година той направи сърце и чанта от цветя за 8 март. Цветната чанта била направена от микс от няколко вида ароматни орхидеи, сибидиума и др. Тя е била подарък на мъж за съпругата му. И колкото и да е бил скъп, той за пореден път изненадал любимата си с атрактивен букет. Орхидеи, амарилиси и други цветя пък са били аранжировка към друг букет, пълен със символика. Поръчката била от жена, която искала да има такива цветове и растения, че да изразяват вяра, надежда, любов, небето и слънцето.

Оказва се обаче, че и шампанско, бонбони, зеленчуци, плодове и разни шарени украси също могат да се съчетаят и да оформят един шармантен и атрактивен букет.

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар