Вход | Регистрация

Часът на Земята ни очаква

Часът на Земята ни очаква
Снимка: Thinkstock/Guliver

България отбелязва Часът на Земята.

Тази вечер, от 20:30 ч., осветлението на фасадите на редица сгради в страната ще бъде изгасено за час.

До момента участие в екоинициативата "Часът на Земята" са потвърдили рекорден брой български общини и областни администрации - 105. Това съобщиха от българския офис на международната природозащитна организация WWF. Традиционно в този час притъмняват знакови и институционални сгради по целия свят.

В екоинициативата се включват и много хора, които гасят осветлението в домовете си, в знак на съпричастност към проблемите на околната среда и опазването на природата.

Тази година Часът на Земята обединява и популяризира нуждите на всяка една от страните по света и действията й за опазването на природата.

В няколко български града ще има образователни инициативи и прояви на открито.

Във Велико Търново стотици свещи ще бъде запалени от 20, 30 ч. пред МДТ "Константин Кисимов”.

В Павликени за един час тази вечер ще загаснат сградите на Общинска администрация, на Народно читалище "Братство-1884" и на Спортна зала "Йордан Петров – Графа".

В Свищов, на централния градски площад също ще се пускат запалени летящи фенери.

И тази година Панорама "Плевенска епопея 1877 г." се включва в инициативата. За час ще бъде изгасено ефектното осветление на сградата й.

Тази година в "Часът на Земята" се включват 157 страни, а началото на тазгодишната инициатива ще даде екипът на филма "Невероятният Спайдърмен 2" в Сингапур, тъй като човекът - паяк бе обявен тази година за световен посланик на инициативата.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар