Вход | Регистрация

"Ну, погоди" бил неподходящ за деца?

Анимационното филмче ще се излъчва в "часовете за възрастни"

"Ну, погоди" бил неподходящ за деца?
Фейсбук / Ну, погоди!

Любимата на няколко поколения анимационна поредица "Ну, погоди" ще стане "нощно" предаване в Русия и ще се излъчва само след 23:00 часа, съобщава руският сайт РБК.

Причината за "рестрикцията" е, че филмчето с приключенията на вълка и заека съдържа "сцени на насилие" и това го прави неподходящо за детската аудитория, според новия Закон за защита на децата, който влиза в сила в Русия от 1 септември.

Основният проблем за излъчването на анимацията през деня е аморалното и арогантно поведение на Вълка, който дими като комин, обижда децата и се държи нахално с жените, пише руският сайт.

"Имаме само два варианта - или да нарушим закона, или да излъчваме поредицата късно вечер", коментира директорът на студиото за детски и юношески програми към ВГТРК Татяна Циварева.

Според мнения на зрители, публикувани в социалните мрежи, по тази логика трябва да бъде забранен и филмът "Приключенията на Том Сойер", тъй като пропагандирал идеята за скитничеството, както и филмът за крокодила Гена и Чебурашка. В един от епизодите те се целуват, което може да се сметне за пропаганда на хомосексуализма, което би потресло православния клир.

Законът "Защита на децата от информация, причиняваща вреда на здравето и развитието им" е приет от Държавната Дума през декември 2010 г. В него са заложени редица мерки за защита на подрастващите от разпространение на печатни издания, а така също и видеоматериали с порнографско съдържание, в това число и пропагандни такива.

______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 





top.rbc.ru
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар