Вход | Регистрация

"Ориент експрес" от Париж до Истанбул мина през Русе

За първи път сред пътниците на влака има и българка

"Ориент експрес" от Париж до Истанбул мина през Русе
Снимка: Bulphoto

44-годишна българка пътува в легендарния влак "Ориент Експрес", който пристигна вчера от Париж в Русе, съобщават от "Гранична полиция". Семейството на Марина и Филип от Белгия пътува за втори път с "Ориент експрес", като първият път е бил по маршрута Париж-Венеция, съобщава БГНЕС. Толкова много им е харесало да пътуват с този влак, че са повторили. И двамата смятат, че воаяжът е много романтичен, а Марина обяснява, че преживява отново легендите, свързани с "Ориент експрес".

Влакът пристигна с 15-минутно закъснение на централната жп гара в Русе по обяд. Десетки русенци посрещнаха луксозния трен, които използваха 30-минутния престой на композицията, за да се снимат за спомен.1030554

Традиционно на дунавската гара влакът се зарежда с вода и се проверява техническото състояние на 15-те вагона. Тази година във влака пътуват 71 души от различни страни от цял свят. За 6 дни те изминават разстоянието от Париж до Истанбул, като удоволствието им струва между 7000 и 10 000 евро. Чужденците са настанени в 15 луксозни вагона, където обслужването е ол инклузив.

Всички пътници споделят, че са много доволни от преживяването и хвалят главния готвач за вкусното меню. Принципът в "Ориент експрес" е да се сервират ястия, характерни за страната, през която преминава влакът. Разбира се, има и различни глезотии – като хайвер от белуга за 480 евро до бананова пирамида с шоколад за 15 евро.

Първото пътуване на увековечения в криминалните романи на Агата Кристи "Ориент Експрес" е през 1883 година. Влакът е реставриран преди 30 години за 11 млн. британски лири.

След Русе влакът ще спре във Варна, а след като пристигне в Истанбул, ще потегли обратно с други пасажери.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар