Вход | Регистрация

40 тунинговани трабанта бръмчаха във В. Търново

40 тунинговани трабанта бръмчаха във В. Търново
Снимка: Север.бг

За пета поредна година провеждането на трабант-феста във Велико Търново се оказа една от атракциите на града, по време на празника – 22 март. Над 40 тунинговани автомобила "заковаха спирачки" в старопрестолния град и предизвикаха любопитството на стотици жители и гости на града. А собствениците на соц возилата гордо демонстрираха техническите им качества и предимства.

И тази година не се размина без международно участие. Освен от Бургас, Русе, София, Козлодуй, Пловдив, своята "гордост" докараха участници и от Румъния.

След като мина изложението, собствениците на трабанти демонстрираха майсторските си умения по кормуване. Атрактивното състезание бе за ''Най-добре възстановен автомобил'', за ''Най-добре тунингован автомобил'', както и за ''Най-лошо поддържан трабант''. Наградите за първо, второ и трето място бяха бутилка вино, осигурена от спонсорите на събитието. Всички обаче получиха грамоти за участие.

1228755

Най-известният във Велико Търново горд притежател на Трабанти, е Ивайло Антов, в чиято колекция чинно са паркирани 60 автомобила, сред които кабриолети и пикапи. Споделя, че вече мисли за изненадата, която ще поднесе на феновете на тези возила през следващата година – трабант-лимузина.

Само времето не му е стигнало да я подготви за това изложение, но за догодина със сигурност ще стане. В аванс издаде, че тя ще се състои от 3 коли.

Ето и един виц за соц колата, който дочухме да си разказват съвсем незлобливо няколко участника, докато разглеждахме движещите се експонати.

" - Доволен ли си от твоя трабант?
- Да, само трябва да го пребоядисам.
- Защо?
- Защото е жълт и щом си отворя прозореца, хората започват да пускат вътре писма... "

Въпреки шегата с този автомобил, трабантфестът се приема сериозно и отговорно и всяка година събитието във Велико Търновое първо и дава старт и на други подобни автомобилни изяви в страната.

1228756

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар