Вход | Регистрация

Майки и баби разменят опит и плетки

Жените на Велико Търново отбелязаха Световния ден на плетенето

Майки и баби разменят опит и плетки
Снимка: Север.бг

Интересът и любовта към иглите и разноцветните прежди събраха млади и още по-млади жени във Велико Търново по повод Световния ден на плетенето.

На прохлада, под сянка край фонтаните в парк "Марно поле" плетачки и маниачки на умението да творят обмениха опит и идеи за различни плетки и модели на колани, блузи, гердани, шапки...

Идилията беше пълна - вместо да пушат или да стоят бездейно, докато децата им се забавляват край тях, майките и бабите бяха избрали възможността да се отдадат на любимото и практично занимание - плетенето в една наистина приятна и творческа атмосфера.

Организаторката на събитието Марияна Гелова не без радост сподели, че в сравнение с миналата година, желаещите да си припомнят бабиното умение, да научат нещо ново или просто да разменят идеи, са много повече.

"За да не се забрави наученото, решихме вече всяка сряда, след 5:00 часа да се събираме при мен в магазина, за да затвърждаваме уменията си и да говорим повече за този, често пренебрегван занаят, който носи не само удоволствие и почивка, а развива фантазията и е повод за нови запознанства", каза за Север.бг Марияна.

Преди седмица тя организира такава проява и в Арбанаси, където инициативата също премина при голям интерес.

 

______________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар