Вход | Регистрация

Мащабна кампания на АМАЛИПЕ за Деня на влюбените

Карантина за "разбивачите на сърца", арт инсталация, колажи и много приятни емоции са планирани за "любовния ден"

Мащабна кампания на АМАЛИПЕ за Деня на влюбените
Снимка: sxc.hu

По повод 14 февруари – Ден на влюбените Център "Амалипе” със своя доброволчески Клуб К7 в партньорство с Регионална здравна инспекция, Община Велико Търново, Младежки дом, Градски ученически парламент (ГУП), Арт Клуб "ТАМ”, Арт Клуб "Таралеж”, "Айляк хамак” и Irish Pub организират кампания, която е традиционно подплътена от идеите за здравословното сексуално общуване.

За пръв път във Велико Търново ще се случи провеждане на толкова голяма кампания. Тя е част от Националната Анти-СПИН кампания "Животът е безценен”, а във Велико Търново ще протече под наслов "Топография на любовта”- като започне в 12:00ч. на 14-ти февруари и продължи до ранни зори на следващия ден. В нея ще се даде изява на всеки желаещ да сподели вижданията си относно любовта.
 
Програма на кампания за 14 февруари – Ден на влюбените

12:00 - 00:00 ч.- Галерия "Таралеж” ще проведе арт акция за "ваксиниране” срещу разбито сърце. Всеки желаещ ще може да посети и да получи "ваксина” срещу разбито сърце. Акцията ще продължи през целия ден по време на другите дейности.
Само на 14-ти февруари абсолютно безплатно ще бъдaт допуснати до регистъра на потенциалните разбивачи на сърца. Клуб "Таралеж" ще сложи "под КАРАНТИНА”, всички онези личности, които са ви наранили в любовен план. Ако желаете да предпазите обществото от техните действия, изпратете имената им на "Таралеж"-ите и те ще попаднат под тяхната Карантина.
Място: Арт клуб "Таралеж”.
 
12:00 - 13:00 ч. - "Обича ме, Не ме обича” - арт акция на "Таралеж”. Място: пешеходната зона около Пощата, гр. Велико Търново.

12:00 - 13:30 ч. кампания на Клуб "К7” Велико Търново, ГУП и Клуб на здравето към РЗИ. Главният пункт на доброволците ще се намира на тротоара срещу Централна поща, а след това младежите ще се разпръснат към Sky Center (до Съда), арката на 5-ти корпус на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий” и мобилни екипи в града. Те ще раздават презервативи, здравно-образователни материали, валентинки и ръчно изработени гривнички с манисто сърчице. В 13:30 всички послания ще бъдат завързани за балони и пуснати във въздуха.
 
12:00 - 13:30ч. – Поставяне на арт инсталация на 5-ти корпус на ВТУ. Тя ще включва трите пиадестала в двора на 5-ти корпус към ВТУ. На тях ще бъдат окачени скулптури, изработени от стиропор, представящи символите за мъж и жена в различните конструкции за любовни взаимоотношения.

16:00 - 00:00ч. – Работилница за колажи на тема "Обекта на желанията ми”. Инсталация в коридорите на арт клуб "ТАМ”. На големи картони посетителите ще могат да опишат по какъвто начин искат, какви чувства е пробудила у тях любовта, когато са я срещнали и какви, когато ги е напускала. Участие вземат всички посетители.

16:00 - 00:00ч. – В кухнята на арт клуб "ТАМ” започва раздаване на безплатни целувки. Също така ще бъде открита и прекрасна романтична стая, където влюбени двойки, тройки, четворки или единички ще могат да се осамотят, да полегнат в хамак и да слушат любовна поезия.
 
17:00 - 18:30ч. - "Арт сцена за млади таланти”. Място: Арт клуб "Таралеж”. Представлява арт сцена, на която ще се изявят млади творци – поети, музиканти и художници. Там те ще представят своите виждания за любовта и аспектите, в които се изразява.

19:00 – 22:00ч.- Вечерна прожекция на любовен филм. Място: Арт клуб "Таралеж”. Името на филма е "Затъмнението", това е един филм-явление, посветен на любовта.
Може да се види особения кино-поглед на великия режисьор Микеланджело Антониони.

20:00 – 04:00 – Споделяне на любовни послания. Място: Irish Pub.
Всеки желаещ ще може да остави любовното си послание на намиращи се в Irish Pub табла. Благодарение на "Айляк хамак” посетителите ще имат и възможността да разпуснат в хамак, поставен в Irish Pub специално за деня на влюбените.
 
21:20 - 22:00ч. - Импровизации на тема "Любов Всякаква". Място: "ТАМ”. Организира: Музикална и Театрална Къща на Езиците ДАРПЛЕЙ.

22:15 – 23:00ч. - Разказване на истории. Темата - Любов Всякаква. Място: "ТАМ”. Може да се включи всеки като разкаже реална, измислена или пулоизмислена любовна история. Организира: Музикална и Театрална Къща на Езиците ДАРПЛЕЙ.

От 11:00, 16:00 и 20:00 ще бъдат открити арт инсталации в тоалетните (съответно) на: "Таралеж”, "ТАМ” и Irish Pub.

Събитията посветени на 14 февруари си имат своя страница във фейсбук:
 
Дейностите, посветени на 14 февруари са част от Компонент 7: "Намаляване уязвимостта към ХИВ на младите хора в най-голям риск (15-24) чрез увеличаване обхвата на услугите и програмите, насочени към младите” на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, на Министерство на здравеопазването, финансирана от Глобален фонд за борба срещу СПИН, малария и туберкулоза.
 
В кампанията по повод 14 февруари се включват и Центровете за развитие на общността (ЦРО) в Етрополе, Бяла Слатина, Нови пазар, Камено, Пещера и Павликени.

В ЦРО Павликени – от 10.00 часа в общинския град и в селата Батак, Върбовка, Стамболово и гр. Бяла черква местни доброволци ще раздават валентинки, с послания за любов между хората. От 13.00 часа ще се проведе беседа с представител на Здравната комисия към Община Павликени.
В с. Батак  от 11.30 часа ще се проведе и Трифон зарезан – зарязване на лозите.
 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар