20 аматьори и 7 професионални екипа от местни ресторанти и сладкарници участваха в състезание, в което единственото задължително условие беше използването на тиква
Още от сутринта започна забавна програма на танцови и вокални състави от общината и от съседната област Ловеч, а жури с председател Ути Бъчваров се посвети на дегустация на разнородни ястия е изложба-конкурс "Тиквени изкушения"
Победител при аматьорите стана Елена Маринова за своя тиквен крем ала крем карамел при десертите и Петър Велчев с оригинален мешаница с тиква при солените ястия
Не отстъпваха по ексцентричност и на пръв поглед несъвместими съчетания от вкусове - пълнена пъстърва с тиква, тиквени хлебчета и чийзкейк
Сред най-атрактивните естетически предложения бяха тиквена торта със сочна оранжева глазура и тиквен сладолед на клечка