Вход | Регистрация

Николай Бареков стартира партията си от В. Търново

Днес бе създаден Инициативен комитет на превръщането на движение „България без цензура“ в политическа формация

Николай Бареков стартира партията си от В. Търново
Снимка: Север.бг

Инициативен комитет на превръщането на движение "България без цензура" в партия бе учреден във Велико Търново днес. За негов председател бе избран Николай Бареков, който повежда и комисията по свикване на учредителния конгрес на 25 януари в НДК, в София.

Новата партия най-вероятно няма да носи името на движението, заяви Бареков.  Тя ще е позиционирана в "център"-а. Няма да е лидерски проект. Проевропейска.  Партия на народа, на регионите. Залага се на професионализма, експертното начало, деполитизацията във всички сфери. 

"Обещах че през 2015 година ще управляваме България. Искаме да започнем големите реформи и да се представим добре на европейските избори. Да вдигнем дребния бизнес, средния да му дадем повече възможности, а за едрия да има правила. Целта с програмата си е да подобрим рязко жизнения стандарт на населението в рамките на ЕС", посочи журналистът. И продължи: Ние сме първото движение в България, което има голям резултат още преди да се създало. Не сме избрали името си, ръководството и председателят си, а масово, и според социолозите, сме в следващия парламент и европарламент.

1145149

Днес бе приета и декларация с 20 точки за промени в държавата. Сред тях са операция "Чисти ръце" за целия политически елит; намаляване броя на депутатите до 120; засилена децентрализация на местната влас; пряк избор на районни и градски прокурори, съдии и началници на РПУ-та; безплатни лекарства за всички деца от 0 до 7 години; минимален гарантиран месечен доход в рамките на ЕС; стимулиране на раждаемостта на второ дете с изплащане за него на 350 лева месечно за срок от 7 години.

От новата партия ще искат и свикване на референдум за избор на Велико народно събрание и промяна на Изборния кодекс.

Сред учредителите днес бяха повече от 300 души - икономисти, адвокати, професори, спортисти, юристи, много млади хора. Сред познатите имена са на Калина Крумова, Дани Колева, Тезджан Наимова, Станислав Недков – Стъки, Юлияна Дончева и много други. Повече от 300 души са учредителите на комитета. А близо 480 присъстваха на събранието.

За да усетят и "духът" на държавността, Николай Бареков и учредителите посетиха музей "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново.

"Символично е нашето посещение тук, за да почерпим от силата на нашите предци, които за кратко направиха тази държава да е сред първите в света по силна икономика, раждаемост, армия. Днес ние сме обречени да започнем от нулата. "Благодарение" на българските политици, които сринаха държавата и вярата  в институциите, в армията и прогониха народа си от родината. Ние сме движение, което тръгна от дълбоките недра на българския народ и ако стоим при него, няма да се провалим. Ще останем при хората и ще им помагаме", обяви Бареков в емлематичната за страна ни сграда. След това се снима с учредителите.

Бъдещата нова политическа формация вече има около 80 общински  структура в страната. Очаква се след нова година те да станат 150.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар