Вход | Регистрация

Нормализира се обстановката в област В.Търново след дъждовете

Отводняват няколко къщи в Полски Тръмбеш

Нормализира се обстановката в област В.Търново след дъждовете
Областна администрация - Велико Търново

Обстановката след обилните валежи във Великотърновска област вчера започна да се нормализира, информират от Областната администрация. Няма населени места без водоподаване и електроподаване на територията на областта.

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев, кметовете на общините Свищов и Полски Тръмбеш и на село Вардим, директорите на ОД на МВР и на РД ПБЗН, ОПУ, главният инженер на ВиК Илия Сирмов и инж. Димитър Конашев, ръководител на ПП ‚Язовири", район "Александър Стамболийски", съдействаха за справяне със ситуацията през нощта и днес в райони, където имаше преливане на реки.

Вчера вечерта бяха наводнени няколко къщи в Полски Тръмбеш. Няма пострадали хора. Пътят между селата Новгард и Вардим беше затворен за няколко часа заради натрупала се кал и клони върху пътното платно, донесени от стичащата се по склоновете вода. 

Отводняването на къщи в Полски Тръмбеш продължава и към момента. Повече от 10 сигнала за наводнени домакинства са били подадени в часовете след проливния дъжд снощи. Всеки от тях е бил проверен и е оказана нужната помощ.

След бързата реакция на институциите и добрата координация между тях, обстановката в областта се нормализира. Разчистени и проходими са двата моста, в село Царевец, община Свищов, които бяха залети през нощта.

Областният управител снощи беше на място край село Вардим, а днес посети и Полски Тръмбеш.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар