Вход | Регистрация

Възпитаници на "Интелект" заминават на практика във Великобритания

Възпитаници на "Интелект" заминават на практика във Великобритания
областна администрация - Плевен

След петмесечна езикова, професионална и културна подготовка и положен изпит, 20 ученици от 10а, 10в и 11а клас на ДФСГ "Интелект" ще заминат на практика в Портсмут, Великобритания от 1 до 22 април.

Днес зам.-областният управител Тошко Гетов връчи сертификати на учениците, класирали се за участие в проект "Електронно митническо обслужване – европейският опит и практика", с ръководител Йоана Лазарова. 

В продължение на пет месеца с помощта на интерактивни методи, под формата на ролеви игри и изнесено обучение учениците се опознали и развили своите умения за общуване и екипна работа. Посредством специализираната професионална подготовка, те са разширили своите теоретични знания по ключовите теми, свързани с митническото обслужване, митническите режими и процедури, както и общи познания за данъчната и митническа служба във Великобритания и за организациите, в които ще практикуват.

Основния акцент е бил на организацията на митническата дейност и цялостната й електронизация. Учениците са се запознали с основните правила и норми на поведение в междукултурна среда, с начина на живот в страната-домакин, традиции, обичаи, културни ценности, както и с инструкции за безопасност по време на престоя. В основата на езиковата подготовка е залегнал фокусът върху бизнеса като съвместяване на теория, практика и отработени умения, благодарение на които учащите да овладеят не само езика, но и способността да работят успешно в бизнес средата.

Фирмите, в които ще се проведе практиката са счетоводна къща с екип от експерт-счетоводители във всички области, фирма за производство и продажба на софтуерни продукти, Национална агенция за приходите, Градския съвет - Портсмут, компания за морски превоз, компания - посредник между работодатели и служители във всички области, включително данъчната администрация, счетоводство, финанси и информационни технологии.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар