Вход | Регистрация

Даровити деца бяха наградени в Русе

Всички те са спечелили призови места на национални олимпиади, конкурси, турнири

Даровити деца бяха наградени в Русе
Снимка: Община Русе

Русенски деца с изявени дарби бяха наградени вчера на официална церемония в зала "Европа" на Доходно здание.

Всички те са спечелили призови места на национални олимпиади по физика, астрономия, математика, математическа лингвистика; конкурси, турнири, финали на държавни първенства по спортна гимнастика, вдигане на тежести, плуване, скокове на батут, лека атлетика, бадминтон, карате, спортна стрелба и фехтовка.

Лично кметът Пламен Стоилов поздрави 33 ученици и им връчи грамоти.

Те са отличени с едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно и са възпитаници на МГ "Баба Тонка”, АГ "Гео Милев”, СОУ "Христо Ботев”, ОУ "Братя Миладинови”, СОУ "Васил Левски”, СОУ "Възраждане”, СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ”, СОУПНЕ "Фридрих Шилер”, ОУ "Иван Вазов”, ОУ "Любен Каравелов” и ОУ "Ангел Кънчев”.

Общо 164 възпитаници на 15 общински и 4 държавни училища са получили допълнително материално стимулиране през 2013 година.

То е на стойност 11 409 лв. Средствата са от предвидените в бюджета на Община Русе за подпомагане на деца с изявени дарби. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри.

1169795

1169793

1169792

1169799

1169797

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар