Вход | Регистрация

Деца от ЦДГ"Чучулига" показаха завидни знания в урок по родолюбие

Те разказаха за български герои, забележителности из страната и родния град Русе

Деца от ЦДГ"Чучулига" показаха завидни знания в урок по родолюбие
Снимка: Община Русе

Открит урок по родолюбие се проведе в група "Ян Бибиян" на ЦДГ"Чучулига" в Русе дни, преди да отбележим националния празник на България 3 март.

Децата от предучилищната група рецитираха стихове и пяха възрожденски песни, разделени в отборите "Левски" и "Ботев". Техните изпълнения бяха оценявани от символично жури, в което влизаха родители и директорът на детската градина г-жа Скарлет Гвоздейкова.

Родителите също се включиха в урока, решавайки кръстословица с въпроси от българската история, стари сгради в Русе и национални обекти в страната.

1657417

Капитан Райчо Николов, Райна Попгеоргиева, Христо Ботев, Васил Левски, Баба Тонка и Ангел Кънчев бяха героите, за които малчуганите показаха знания. Те разказаха още за своя град Русе и неговите забележителности, за старите столици на България и др.

"Носете обичта към България в сърцата си и макар да сте деца на света, винаги се връщайте в родния град", призова децата г-жа Гвоздейкова. Накрая двата отбора получиха от нея грамоти за отлично представяне в урока по родолюбие.

1657415



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар