Вход | Регистрация

Наградиха победителите в "Ти ми трябваш и днес, Апостоле"

Наградиха победителите в "Ти ми трябваш и днес, Апостоле"
Община Ловеч

4 награди бяха присъдени вчера от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев в ученическия конкурс за есе "Ти ми трябваш и днес, Апостоле".

Първо място в първа възрастова група спечели Симеон Беневреков, втори стана Теодор Филипов, трета Ивета Иванова, и тримата от училище "Васил Левски". 

Във втора възрастова група бе присъдена само първа награда, тя е за Милена Борисова, на 16 години, от Перник. Победителите бяха класирани от комисия, назначена със заповед на кмета. Всички участници в конкурса получиха грамоти за участие.

Конкурсът бе обявен в края на миналата година от Община Ловеч, ОУ "Васил Левски” – Ловеч и Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев”. Право на участие имаха ученици от 10 до 19 години. В конкурса се включиха 15 ученици от ОУ "Васил Левски" – всички в първата възрастова група, и една третокласничка от СОУ "Св. Кл. Охридски". Участници във втората възрастова група са трима ученици извън Ловеч – от Монтана, Дупница и Перник.

Критерии за оценяването на есетата бяха оригиналност и творчески подход, езикова и стилистична култура, графично оформление и спазен обем, предварително зададени.

Целта на конкурса бе да се стимулират творческото мислене и изява на учениците, да се възпитават те в дух на родолюбие, патриотизъм и гражданско отношение.

По време на награждаването кметът сподели, че при обявяването на конкурса едно дете е възкликнало: "Никой не може да каже нищо ново за Левски".

"Наистина кой ще каже нещо ново за Левски, за нас той е константна величина, национална икона, непостижим нравствен стожер. Но всеки от нас по своему съпреживява уроците на Апостола, съизмерва времето и поведението си с него, прекроява личните си критерии за добро и зло. Затова да се пише и говори за Левски винаги има смисъл", коментира Казанджиев.

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар