Вход | Регистрация

Поредна национална младежка среща

Тя се организира от сдружение „Горнооряховски младежки парламент” и Община Горна Оряховица

Поредна национална младежка среща
Горнооряховски младежки парламент

Горна Оряховица е домакин на VI-та национална младежка среща на 29 и 30 март. Тя се организира от сдружение "Горнооряховски младежки парламент” и Общината. Мотото е "Стимулиране на младите хора към участие в младежки инициативи и работа в мрежа" в контекста на "Европейскатата година на гражданите". Желание за участие са заявили 80 млади хора от цялата страна.

В продължение на два дни те ще обменят опит в областта на младежките дейности по участия в младежки мрежи подпомагащи младежкото общуване и сътрудничество за иновации и добри практики в младежката работа. В тази връзка активна роля ще изиграят представители от сдружение "Международни инициативи за сътрудничество” (МИС), – национален координатор на Средиземноморска мрежа за диалог между културите "Анна Линд” за България.

Форум-срещата е организирана в Европейската година на гражданите, чиято цел е да помогне европейските граждани да упражняват своето право да пътуват и пребивават свободно в рамките на Европейския съюз, както и да стимулира тяхното активно участие в израждането на европейските политики.

В този връзка, специално внимание ще бъде обърнато на участието на младежките организации в различни мрежи с цел подпомагана участието им в проекти, целящи насърчаване участието в Европейските избори през 2014г., като по този начин се дава възможност на младите хора да се държат като активни и информирани граждани.

Специалните гости ще бъдат от Европейски информационен център на евродепутат Мария Габриел – Русе.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар